Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W średniej wielkości garnku rozgrzej olej. Dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, por i koper. Duś na małym ogniu do zeszklenia się warzyw.
Dodaj wodę i bulion warzywny. Doprowadź wszystko do wrzenia.
Do wrzącego wywaru wrzuć groszek i gotuj około 5 minut.
Dodaj pół pęczka natki pietruszki i zmiksuj na gładki krem.
Podawaj gorący z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki.
Ewa